maandag 4 februari 2013

Review: Essence Quattro Eyeshadow 01 XOXO - door Evi

Toen ik gisteren de Kruidvat binnenliep, zag ik in de schappen van Essence en Catrice overal leuke 50% korting-stickers. Helaas was alles al uitverkocht... maar gelukkig is er nog een Trekpleister! Alhoewel, daar was ook bijna alles al uitverkocht... haha. Maar gelukkig lag dit mooie paletje van Essence er nog; de laatste. Omdat ik hem heel mooi vond, besloot ik hem mee te nemen voor slechts €1,50.
Dit paletje gaat dus wel uit het assortiment, maar misschien kun je hem nog ergens kopen!
Dit paletje wilde ik eigenlijk al best een lange tijd hebben. Sinds ik deze tutorial van Vera Camilla zag, om eerlijk te zijn. Maar het kwam er steeds niet van en toen ik hoorde dat hij uit het assortiment ging was ik ook behoorlijk, tja, boos. Op die mensen die bij Essence werken. Zo'n mooi palette! Maar gelukkig heb ik hem weten te bemachtigen voor de helft van de prijs. Altijd leuk.


De verpakking is vrij simpel. Het oogt wat goedkoop, maar het is niet heel lelijk. Hij is rond en doorzichtig en ook de oogschaduws zijn rond. Ik vind het wel leuk.
Een nadeel is dat de bovenkant bol is. Het ziet er wel leuk uit, maar het is niet stapelbaar. Als je niet zo een grote stash hebt maakt het niet uit, maar als je een grote stash hebt is het natuurlijk niet zo handig. Zelf heb ik ook echt geen hele grote stash hoor, maar als hij gewoon plat zou zijn had ik het toch handiger gevonden.

Informatie op de achterkant.


Dan, de kleuren die er in zitten:
Voor de handigheid heb ik ze even genummerd.

1. Een witte shimmery kleur.
2. Een beetje een vale, paarse, shimmery kleur.
3. Een zilveren shimmery kleur
4. Een zwarte kleur met heel veel fijne zilveren glittertjes

De indeling van de vakjes vind ik wel een beetje raar; ik gebruik lichte kleuren meer dan donkere kleuren, dus die witte had ik liever op bijvoorbeeld de plek van de zwarte gezien. Maar ja, dat ligt er ook maar net aan wat je fijn/mooi vindt.

En dan nu de swatches:
Wat een pigment! De zwarte kleur is zonder basis een beetje teleurstellend, ik geef het toe, maar met een basis "popt" deze kleur net als de andere kleuren.
Ook hebben alle kleuren een mooie shimmer, wauw! Dat vind ik een voordeel en een nadeel tegelijk, haha; als er een matte kleur in een paletje zit kun je er op de een of andere manier zoveel meer kanten mee op!

Al met al is dit een super paletje voor de prijs, dus ren allemaal nog maar even snel naar de Kruidvat of Trekpleister om dit paletje voor de helft van de prijs te halen!

Nog even alle plus en -minpunten op een rijtje:

PLUS
+ Goed gepigmenteerd
+ Goedkoop
+ Mooie shimmery kleuren
+ Perfecte combinatie voor een smokey eye

MIN
- Niet stapelbaar
- Geen matte kleur

Eindresultaat: 7

Ik vind het een heel mooi paletje en ik wil nu zeker ook meer quattro's van Essence!

Tot de volgende keer!
xoxo, Evi

Heb jij ervaring met de quattro's van Essence? En wat is jouw mening erover?

Er ging iets fout met plannen, deze post moest eigenlijk gisteren. Sorry daarvoor!2 opmerkingen:

Een reactie posten