zondag 9 december 2012

Review: Essence Colour Arts Pigments - door Evi.

Ik liet ze in mijn Sinterklaas haul al zien:
De Essence Colour Arts Pigments! Poedertjes die je op je ogen, lippen en nagels kunt gebruiken. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Eigenlijk zijn het gewoon een soort losse oogschaduws. In principe zou je iedere oogschaduw kunnen gebruiken op je ogen, lippen en nagels. Alleen hebben de pigments van Essence een fantastisch pigment (duh) en een buitengewoon fantastische shimmer.

Hier zijn de swatches!
(SIDE NOTE: de eerste foto's heb ik expres wazig genomen, zodat de shimmer goed zichtbaar is.)09 Be my bridesmaid

Dit is een echte musthave in iedereens collectie. Dit is de beste shimmery highlighter ooit. Bruikbaar als gezichtshighlighter, en voor een mooie ooglook. Hij is een beetje witgoud, en oh, hij is echt prachtig.
02 Smell the caramel
Deze is erg wazig, maar een betere foto had ik niet. 
Een bronstint, met niet heel veel shimmers, maar wel een practige glans. Perfect om te gebruiken met de feestdagen, maar ook voor een alledaagse look kan hij heel mooi zijn.11 Cotton candy

KIJK DAN. KIJK! Prachtige, grove roze glitters met een zilver glansje. hiervoor heb je wel echt de Eye Base nodig, de anderen zijn bruikbaar met een normale oogschaduwbasis. Maar wat een prachtpoedertje is dit zeg, wauw.


Alles op een rijtje: Smell the caramel, Be my bridesmaid, Cotton candy. Op deze foto zie je Smell the caramel iets beter, mooie kleur hè? Pigmentatie is ook super.

En dan de andere producten die erbij horen: de Multi Tasker, de Eye Base, de Lip Base en de Nail Base. Je hebt ook nog de Mixing Jars, die zijn gewoon om het in te mixen.

Eye Base:
Dit vind ik een erg fijn product. Mijn pigmentjes bleven goed zitten, leken nog beter gepigmenteerd en de kleurtjes blenden er zo fijn op! Ik heb er deze - erg opvallende - look mee gemaakt:(Eye Base over het hele ooglid, Be my bridesmaid op de wenkbrauwbot, Cotton Candy op het bewegend ooglid, Smell the caramel in de arcadeboog en langs de onderste wimperrand. Om het af te maken gebruikte ik mijn Essence Gel Eyeliner in 01 Midnight in Paris en mijn Maybelline Pulse Perfection Mascara in Very Black.
Ik heb hem een paar uur opgehad en hij bleef fantastisch zitten.
Ook heb ik hem een volle dag van 7 uur 's ochtends tot ongeveer half 10 's avonds opgehad (met weliswaar een iets subtielere look) en ik ben er erg positief over!

De Lip Base:Ik vind het een fijne lipgloss, hij geeft mijn lippen een mooi glansje, maar in de combinatie met de pigments vind ik hem niet fijn. Ik heb het geprobeerd met Cotton candy maar hij ging onwijs klonteren. Niet zo fijn dus.

De Nail Base:
Met Smell the Caramel krijg je hiermee hele mooie bronskleurige nagels, Be my bridesmaid dekt helaas gewoon niet. Gewoon, niet. Jammer. Cotton candy is ook gewoon doorzichtig, met een roze glans. Op zich wel een leuke top coat.
Met de Nail Base ligt het er dus een beetje aan welk pigment je gebruikt.

De Multi Tasker:
Heel erg fijn! Het lijkt op een sponsapplicator, maar het is een... tja, een dingetje, en het lijkt op rubber. Het zorgt ervoor dat ik de pigments heel precies kan aanbrengen, het is erg fijn voor losse poeder oogschaduw. Een echte aanrader!

Eindoordeel:Ik ben erg positief! De Lip Base doet het bij mij niet zo goed, maar voor de rest, super! Ik raad ze zeker aan!

Cijfer: 9

Until next time,
xoxo, Evi

Heb jij iets van deze producten? Wat vind jij ervan?

3 opmerkingen:

MySuperSweetLife zei

Ziet er mooi uit, leuke ooglook! wat hebben jullie trouwens een leuke blog. Volgens mij volg ik deze nog niet. Hebben jullie ook bloglovin? Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
Liefs

Anouk Evi zei

@MySuperSweetLife Dankjewel! We hebben onze blog nog niet zo lang, dus leuk dat je hem toch leuk vindt. Ja hoor, wij hebben ook Bloglovin'. Als je op de eiffeltoren in de sidebar klikt kom je op ons profiel. :)

Cynthiiaa zei

Wauw, prachtige look! :) Ik vind de shimmers, vooral de onscherpe foto's gewoon het mooist. :p Hierdoor zie je juist de shimmers, oh ma haa.. liefde!

Een reactie posten