vrijdag 4 januari 2013

Mijn Noosa armband met chunks- door Anouk

Waarschijnlijk kennen jullie het al wel, de NOOSA armband. Ik vind hem helemaal geweldig. Ik heb bijna geen armbandjes of dergelijks, maar deze armband vind ik leuk om te dragen en kopen! Lees snel verder...

Het leuke aan deze armbanden is dat je ze kunt afwisselen met verschillende 'chunks'. Ik heb er al 9, doordat het een leuk verjaardagscadeautje is, en om zelf te kopen. Iedere 'chunk' heeft ook een bepaalde betekenis. Die betekenis ga ik onder mijn chunks zetten. 


 Erzulie (Materiaal: geglazuurd keramiek)
 Erzulie is de naam van de Caribische Voodoo-godin van liefde en verlangen. Haar teken heeft dan ook de vorm van een hart; het symbool van de liefde.


Himalayan snow (Materiaal: geglazuurd keramiek)
In de hoogste bergen ter wereld wordt de Himalayan Snow -of sneeuwkwarts- gevonden. De Himalayan Snow heeft een sterk rustgevende werking en wordt gebruikt om gebalanceerde relaties aan te gaan.

Circulo (Materiaal: metaal)
De cirkel heeft begin noch eind en is in vele culturen het symbool van oneindigheid en perfectie. Cirkels met een stip in het midden staan voor concentratie.


Mon (Materiaal: metaal met resin)
Japanse families gebruikten mons –familiewapens– om kostuums, kimono’s en rijtuigen mee te decoreren. Dit teken staat voor de sterke band tussen familieleden.


 Paulownia tree (Materiaal: keramiek)
Volgens Japanse traditie wordt deze ‘prinsessenboom’ geplant bij de geboorte van een meisje. Het hout wordt later, bij haar huwelijk, gebruikt om een commode van te maken. De paulownia tree staat voor vruchtbaarheid en geluk.

 Padma (Materiaal: bot)
Deze padma –Snow Lotus– groeit op 3000 tot 5000 meter hoogte in de bergen van Tibet. De bloem symboliseert zuiverheid in gevoel en gedachten.
 Sanddune (Materiaal: verzilverd messing)
Zandduinen, zoals de Agadez in Niger, worden gevormd tijdens hevige stormen, op de plek waar het zand zich in windstilte neerlegt. Ze symboliseren rust en bescherming.
 Butterfly (Materiaal: metaal)
Wereldwijd staat de vlinder symbool voor schoonheid en het aanbreken van een nieuwe periode.

 Snow (Materiaal: keramiek)
Sneeuw wordt gezien als symbool voor sereniteit en vriendschap. Omdat geen enkele sneeuwvlok hetzelfde is, staat een afbeelding van het ijskristal voor authenticiteit.
Sommige hebben een leuke betekenis en andere weer een mooie. Op de site van Noosa Amsterdam staan alle chunks met betekenissen.

Doei xoxo Anouk

2 opmerkingen:

Nina zei

wauw ik vind deze armbanden altijd heel mooi!

Anoniem zei

Ziet er leuk uit! Ik koop mijn chunks altijd bij www.zoekwatuit.com. Daar hebben ze heel veel keus voor een zeer lage prijs waardoor ik nog meer chunks kan kopen ;-).
Geregeld hebben ze nieuwe chunks en ze verkopen ook accesoires zoals kettinghangers en ringen.
echt een aanrader!

Een reactie posten