zondag 30 december 2012

Recept: Banana pops - door Evi

Toen Anouk en ik dit recept zagen op Beautylab.nl, besloten we het na te maken en dat is best goed gelukt! Het eindresultaat was heerlijk dus we besloten het met jullie te delen.
 

Je hebt nodig:
- Bananen
- Leuke versiersels
- Smeltchocola

Het recept: 


  1. Snijd de bananen in stukjes. Wij hebben drie bananen gebruikt.
  2. Steek er stokjes in. Let op; geen satéstokjes! Die zijn te slap. Gelukkig kun je tegenwoordig in supermarkten als de Jumbo speciale cakepopstokjes kopen.
  3. Maak een au-bain-marie opstelling. Dit doe je door een pannetje met water te vullen totdat het water net de onderkant van het metalen bakje raakt wat je erop zet. Let wel op dat je er niet te veel water in doet, want dan gaat het bakje drijven en dat wil je niet. Zorg er ook voor dat het niet gaat koken; het is de bedoeling dat het water warm wordt, het metaal van het metalen bakje geleidt die warmte en daardoor smelt de chocola. Het klinkt zo allemaal heel ingewikkeld, maar dat is het niet hoor!
  4. Doe de smeltchocola in het bakje.

  5. Roer met een lepel door de smeltchocola. Zoals je ziet begint het te smelten!
  6. Blijf roeren totdat het helemaal gesmolten is.
  7. "Dip" de bananen in de chocola totdat ze er helemaal mee bedekt zijn, behalve dan aan de kant van het stokje.
  8. Strooi nu wat leuke versiersels erover heen. Doordat de chocola nog nat is, blijven ze daaraan plakken en als de chocola hard wordt zitten ze vast. Het beste kun je dit boven een kom doen.


    En dan blijf je gewoon zo doorgaan totdat je ze allemaal gehad hebt! Wij hebben de banana pops trouwens op een snijplank gewikkeld in aluminiumfolie gelegd. 
Nog wat close-ups van onze banana pops!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Doei! xoxo, Evi

Hebben jullie dit wel eens gemaakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten